Nieuws van het eetcafé

Dag Ruttenaren, de schaatsliefhebbers hebben de ijzers nog niet kunnen onderbinden om het natuurijs te betreden, maar in de afgelopen periode is de temperatuur toch een aantal keren beneden de nul gezakt. Dat deed bij de kooksterren het stamppot alarm afgaan. Want zeg nu zelf, wat is er lekkerder dan bij winterse temperaturen aan tafel te schuiven voor een heerlijk dampende stamppot. De kooksterren weten daar bovendien altijd een leuke draai aan te geven, aan zo’n puur Hollandse maaltijd.

Kijkt u zelf maar wat de pot schafte:


Amuse: geroosterd stokbroodje met brie, honing en walnoot
Soep: pastinaaksoep en wortelsoep
Hoofdgerecht: Indische hutspot, koolraapstamppot  met rauwe andijvie, mexicaanse stamppot. 
Nagerecht: gele vla met Haagse bluf
Recept van de maand: koolraap stamppot met rauwe andijvie
hoofdgerecht voor 2 personen. bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten:  200 gram aardappelen - 500 gram in blokjes gesneden koolraap - 75 gram magere gerookte spekblokjes - 1 kleine ui -75 gram champignons - 200 gram gesneden andijvie - 1/2 dl melk – nootmuskaat - eventueel mosterd 
Bereiding: Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen samen met de koolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. - Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes. - Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee. - Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. - Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel mosterd.


Sponsoren: aardappels van de fam. Prins (van het IJzerpad), wortelen anoniem
Dank jullie wel voor deze gift!

 

Het volgende eetcafé is op dinsdag 25 februari
Eet je mee? Geef je dan vóór 18 september op bij Anja. Tel 06 12625623  of via email: eetcaferutten@gmail.com.

 

De kosten voor de maaltijd bedragen €7

Inloop vanaf 17.00 uur.  

Aanvang maaltijd om 17.30 uur.


Iedereen is welkom, maar er zit een limiet aan het aantal gasten, wees er dus op tijd bij.

Soms moeten we mensen teleurstellen…

 

Nieuwsoverzicht