Dag dorpsgenoten,
Met de seizoenen mee-eten kent vele voordelen. De kooksterren weten daar alles van: seizoensgroenten zijn vers geoogst en hoe verser groenten zijn, hoe lekkerder. Het eten van seizoensgroenten is daarnaast een mooie manier om variatie aan te brengen in je menu. Heden tegen dage ook belangrijk: het is beter voor het milieu. De groente hoeft niet lang bewaard te worden, groeit niet in verwarmde kassen en wordt vaak lokaal geteeld. Dat alles scheelt in kosten en dus ook in je portemonnee. En laten we vooral niet vergeten; seizoensgroenten zijn gewoon lekker! De kooksterren haalden lokaal een paar flinke kolen, rood en wit en bereidden er een ouderwets lekkere maaltijd mee. Kijkt u zelf maar:
Amuse: poffertje kruidenkaas, rode biet
Soep: pompoensoep en doperwtensoep
Hoofdgerecht: hachee met daarbij geserveerd, rode en witte kool en aardappelpuree
Nagerecht: gele vla met stoofperen
Recept van de maand: Hachee uit de slow cooker of uit de oven
Het recept vermeldt bij de ingrediënten 750 gr rundvlees. Je kunt gerust minder vlees nemen, 750 gr is behoorlijk veel voor 4 personen, de hache wordt er niet minder lekker door!
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192996/hachee-uit-de-slowcooker