Dag Ruttenaren,
De feestdagen zitten er weer op. Een nieuw jaar is aangebroken. Als kooksterren blikken we nog even terug op 2024. Het was een mooi jaar, waarin we weer heel veel mensen bij elkaar brachten door simpelweg een maaltijd voor hen te bereiden. Simpel was het overigens niet altijd. Soms zaten we wat krap in de bezetting en moest er wat kunst- en vliegwerk aan te pas komen om een mooi drie-gangen menu op tafel te zetten. Maar het is gelukt. De gasten van het eetcafé waardeerden de inspanningen en lieten het zich iedere keer weer goed smaken. Bovenal was het samen aan tafel gaan gezellig. En daar doen wij sterren het voor!
Donderdag 19 december sloot het eetcafé af met een mooie kerstbrunch. De tafels waren prachtig versierd en na het uitbrengen van een toast met een glaasje bubbels en het nuttigen van een kopje soep, konden alle gasten zich bedienen van een rijk voorzien buffet.
Broodjes, rollade met cranberrysaus, kerststol, suikerbrood, vers fruit en andere lekkernijen vonden gretig aftrek. Als dessert kon men kiezen uit ijs, of tiramisu en wederom vers fruit.
Met mooie herinneringen in gedachten kijken de sterren uit naar wat komen gaat in 2025. Wij hebben er in ieder geval zin in en wensen iedereen een voorspoedig en vooral een gezond 2025.
Recept van de maand: Preisoep met kruidenkaas (4 pers) Ingrediënten:500 g prei, in ringen - 2 eetlepels olie - 1 liter kippenbouillon - 1 pakje Boursin - 2 lente-uitjes, in ringen
Bereiden: Fruit de prei 5 minuten in de olie in een soeppan en voeg de bouillon toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de Boursin toe en roer alles goed door totdat de kaas is gesmolten. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met de lente-uitjes.
Het volgende eetcafé is op dinsdag 28 januari.
Eet je een hapje mee? Geef je dan vóór 21 januari op bij Anja. Tel 06 12625623 of via email: eetcaferutten@gmail.com. De kosten voor de maaltijd bedragen €7 Inloop vanaf 17.00 uur. Aanvang maaltijd om 17.30 uur.