Nieuws van Dorpsbelang

Pepernoten
Wat een prachtige zomerweken hebben we genoten! Het was even afzien in juni met bijna dagelijks bakken hemelwater pffff, maar dit is toch wel enigszins gecompenseerd in augustus met veel zonnestraaltjes. En hopelijk nog een mooie nazomer te gaan!


Maar tijdens het boodschappen doen in een willekeurige supermarkt word je van de een op de andere dag geconfronteerd met een schap vol met strooigoed en pepernoten op je netvlies. En dan weet je dat de commercie weer klaar is met de zomer en al weer toe is aan Sinterklaas en Kerst. 


Vooralsnog tracht ik deze opgedrongen commerciële wisseling van jaargetijde te negeren en hou ik vast aan de zomer.

Uw dorpsbestuur komt in de eerste week van september terug van zomerreces. En los van wat praktische zaken, zoals de spandoeken ophangen met ‘Wij gaan weer naar school’. En de buurtbewoners van de Sportweg verzoeken zich aan het eenrichtingsverkeer te houden, staan er ook weer allerlei bestuurlijke zaken op de agenda. Zoals het 10-dorpen overleg en een bezoek van de Burgemeester en wethouders aan ons dorp. Bij het dorpsbezoek van het college van B&W verzorgen we een rondleiding door het dorp. En brengen we zaken onder de aandacht waar we de gemeente bij willen betrekken of waar we onze zorgen over hebben. Zoals bijvoorbeeld de parkeerindeling en onderhoud vd parkeerplaats bij het MFA tot aan de intenties om een ‘Arbeidsmigrantenhotel’ te creëren aan de rand van Rutten.


Genoeg harde noten om te kraken met het college van B&W. Ik denk dat ik maar een schaaltje pepernoten op tafel zet ;o)

 

Marco Simmers
Voorzitter Dorpsbelang 

Nieuwsoverzicht