Gia voor het goede doel!

https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/nop-naar-zwolle 

 

In 2025 bestaat onze roeisloep, de “Razende Snol”, 100 jaar. Dat vinden wij oud, we hebben roeiers in ons team die niet zó oud zijn, en dat wil wat zeggen! Dat een sloep zo oud wordt is best uniek: er zijn maar een paar sloepen in het wedstrijdveld die ouder zijn. Om dit te vieren, moet er dus ook heel veel gebeuren!


Natuurlijk moet er in zo’n jaar ook iets met een spectaculaire roeiprestatie gebeuren. Omdat we niet kunnen winnen bij wedstrijden hebben we dus maar zelf een wedstrijd verzonnen, met de “Razende Snol” als enige deelnemer. Het is een uitdaging geworden waarbij we ook proberen een goed doel te steunen. Onder de naam (N)Op naar Zwolle hebben we het plan om op 21 december 2024 van Rutten (NOP) naar Zwolle te roeien. Dit omdat dit jaar de radio-inzamelactie “3FM Serious Request” van Radio 3 FM in Zwolle plaatsvindt.


De opbrengst van dit evenement gaat dit jaar naar de Stichting Metakids, die zich inzet voor onderzoek naar metabole ziekten. Onze roeivereniging heeft persoonlijke binding met de gevolgen van deze ziekten, dus is het voor ons een logische keuze. Voor het sloeproeien heb je een behoorlijke portie (positieve) energie nodig. Wij willen laten zien hoe belangrijk voldoende energie is wanneer het er om gaat een mooi leven te kunnen leiden.
Daarom: (N)op naar Zwolle!

Nieuwsoverzicht